Zámek ve Zruči nad Sázavou

9/03/2019 10:36:00 odp.

Zámek ve Zruči nad Sázavou jsem navštívil společně s Mončou v rámci pohodového víkendu u jejich příbuzných na konci léta roku 2019.


Samotná Zruč je nenápadné malé pohodové město blízko naší nejznámější dálnice. Pokud se o víkendu ráno kolem sedmé, osmé vydáte směrem do centra, budete se cítit jako na vesnici. A to myslím v dobrém - nikde žádné návaly turistů, k letnímu vlahému ránu se přidalo ticho a člověk cestou k zámku vnímal pohodu tohoto místa.



Na nádvoří zámku v sobotu dopoledne pár turistů bylo, ale pokud si toužíte projít areál, případně jít na prohlídku, máte možnost v podstatě kdykoliv. A je z čeho vybírat. Několik expozicí, všude jasné popisky kam jít, případně kde co hledat, není co vytknout.


Pokud v létě rádi čtěte knihy na lavičce zámeckého parku a občas se rádi zadíváte kolem sebe, věřím, že ve Zruči se vám určitě bude líbit. Není problém si najít stinné zákoutí, kde vás nebude téměř nikdo rušit. Nebo si naopak sednout blízko vstupu a poslouchat běžné radosti i starosti příchozích návštěvníků mezi samotným čtením a relaxováním.


Růžová brána je zajímavý prvek, který zaujme. Pozitivně, či negativně, to už je na každém z vás. Kontrastní prvek vybízí k focení a pokud procházíte kolem, určitě si ho všimnete. Tato brána je vstupem do Kolowratské věže.



Zámek má spoustu lákadel a jeho návštěvu určitě doporučuji. Možná to není tak známé místo, jako spousta jiných památek v České republice, ale stojí za to. Je tu klid, je tu spousta věcí k vidění, nikdo vás tu neuhání a nic vám nevnucuje, sami se rozhodnete, kam půjdete. Věřím, že budete spokojeni, pokud sem přijedete.

Přečtěte si také jiné články

0 Komentáře